Save the rainforest

Save the rainforest

Meer dan vijftien jaar geleden bungelde ik in een hangmat onder een groen bladerdak. Boven mijn hoofd slingerden tientallen aapjes van de ene naar de andere boom. Nu verdwijnt dat regenwoud en de dieren erin in rap tempo. Dit heeft grote impact op de wereld: vernietiging van ecosystemen, watertekorten, overstromingen en klimaatverandering. Ook de sociologische gevolgen ervan worden steeds zichtbaarder. En wij kijken machteloos toe. Omdat het lijkt of we er niets aan kunnen doen.

Maar dat is niet waar. De mensen van het Sintang Orang-oetan Centre op Borneo strijden elke dag voor het behoud van het regenwoud en de orang-oetans. Ik wil hun liefde, passie en doorzettingsvermogen in beeld brengen.

Ik weet dat op dit moment de aandacht uitgaat naar andere acties, die veel belangrijker zijn. Desalniettemin wil ik heel graag naar Borneo om het verlies van het regenwoud in beeld te brengen en de impact die dat heeft op de wereld. Nu heeft LG een supercoole wedstrijd uitgeschreven, waarbij de winnaars op reis gaan en strijden om de titel smartphone photographer of the year. En dat wil ik natuurlijk worden.

Dus als je even een minuutje neemt om op me te stemmen, heel graag. Terima kasih! Ook van de apies.