Zwemmen met dollies

Zwemmen met dollies

Mauritius

Altijd al een keer met dolfijnen willen zwemmen? Voor de westkust van Mauritius kun je deze unieke ervaring in optima forma beleven.

’s Ochtends heel vroeg vertrek je met een bootje naar de plek waar de dolfijnen elke dag ‘vergaderen’. Zodra je de vinnetjes boven water ziet, mag je het water in met duikbril en snorkel. Met je flippers zwem je langzaam richting dolfijnen en hoor je onder water het bijzondere piepende geluid dat ze maken steeds dichterbij komen. Totdat je tussen een hele groep dolfijnen zwemt en je je armen strak langs je lichaam moet houden om ze niet aan te raken. Minutenlang kun je tussen de tuimelaars in zwemmen en ze voor je neus de lucht in zien springen. Een werkelijk unieke ervaring, die je nooit meer vergeet.

Zorg er wel voor dat je een goede organisatie kiest, waar ze werken met respect voor de dieren en aangesloten zijn bij de Mauritius Marine Conservation Society zoals degene in La Gaulette. Teveel boten tegelijk en het aanraken van de dolfijnen (hoe verleidelijk het ook is) kan ze ernstig verstoren. En dan is zwemmen met dolfijnen straks niet meer mogelijk.

Activiteit

Ook Groener op reis? Vergelijk de mogelijkheden, bereken en compenseer de CO2-uitstoot van jouw reis gemakkelijk via GreenSeat.com

Reactie toevoegen