l'Hôt'Berge

l'Hôt'Berge

l'Hôt'Berge de Gannedel
gannedel@hotmail.fr
0033 (0) 299 702 197
Laurence Guémené, Rue de la Grande Rangée, Gannedel, 35660 La Chapelle-de-Brain (Ille-et-Vilaine) Bretagne
www.gannedel.fr

Frankrijk

In La Chapelle de Brain, afgelegen tussen weilanden, rivieren en bossen heten Laurence en Jean-Pierre je van harte welkom in hun ecologische gîtes L'hôt'Berge de Gannedel.

Hier maak je meteen deel uit van de familie. Er worden borden bij gezet en je kunt aanschuiven om een van de heerlijke biologische gerechten van Laurence te proeven. “Ik kan niet met recepten werken, dus ik probeer altijd maar wat uit totdat het lukt”, zegt ze als ze voor de lunch een biologisch kippetje op tafel zet.

Tijdens een (elektrisch) boottochtje in het prachtige natuurgebied rondom Redon, vertelt Laurence enthousiast over haar . “Meerdere cursussen in het groene toerisme, hebben me geinspireerd om onze gites duurzaam te bouwen. Ik leerde ‘het land lezen’; hoe het op een gezonde manier te verbouwen en ervoor te zorgen. En ik leerde hoe je een huis ecologisch kunt bouwen, met hennep op het dak bijvoorbeeld. Het duurde even, maar daarna had het stel een aantal sfeervolle kamers, allemaal ingericht volgens een bepaald thema: de tipi , “Mensen zeggen vaak meteen dat het goed en warm voelt. ‘Ik heb heerlijk geslapen, als in een coconnetje’, zei een gast laatst tegen ons. Dat komt omdat alles op een natuurlijke manier gebouwd is.”

Na een feestmaal van eend, verse groenten met eetbare bloemen en pruimentaart na, slapen wij ‘als in een coconnetje’.

Afval wordt strikt gescheiden en in de tuin is geen pesticide te vinden.

 De vijf gastenkamers hebben elk een eigen landenthema en zijn voorzien van sanitair. In de gemeenschappelijke zitkamer met open haard wordt het ontbijt geserveerd met uitgebreide lokale specialiteiten en zelfgemaakte jam. Wifi is aanwezig. 

Accommodatie

Ook Groener op reis? Vergelijk de mogelijkheden, bereken en compenseer de CO2-uitstoot van jouw reis gemakkelijk via GreenSeat.com

Reactie toevoegen