Lecarpentier

Lecarpentier

Lecarpentier
lecarpentier.jacques@wanadoo.fr
0033 (0) 235 202 980
Martine en Jacques Lecarpentier 3 Rue Saint Michel, 76290 Fontenay (Seine-Maritime) Haute-Normandie
www.chambres-paysannes.com

Frankrijk

Deze klassieke Normandische boerderij uit 1910 ligt aan de rand van het dorpje Fontenay en wordt omgeven door glooiende weilanden en bos. Tegenwoordig beheert de derde generatie Lecarpentier de groentekwekerij. Zij laten die graag aan de gasten zien. Martine Lecarpentier is kantkloster en geeft ook demonstraties. Als gast van de chambres d’hôtes wacht u ‘s ochtends een heerlijk Frans ontbijt.

Er zijn drie tweepersoons-gastenkamers en twee familiekamers voor vier of vijf personen in het gebouw naast het boerenhuis. Elk beschikken over een eigen opgang en zijn voorzien van televisie, douche en toilet. Er is een gemeenschappelijke keuken en een zitje op het grasveld met een barbecue. Voor kinderen is er veel ruimte om te spelen.

De GR21 wandelroute van Le Havre naar Le Tréport bij Dieppe loopt op 500 meter van Lecarpentier. Een goed deel loopt langs de kust zoals de Côte d’Albâtre, een prachtig stukje grillige, witte kliffen die pardoes Het Kanaal induiken, bijvoorbeeld bij Étretat (18 km). De meeste voorzieningen zoals een zwembad en een manege vindt u in Montivilliers, één van de charmante voorstadjes van Le Havre (10 km). De haven, de boulevard, het strand en talrijke musea en bezienswaardigheden zorgen er voor dat u aan een dag niet genoeg heeft om deze stad te leren kennen. Via de Pont de Normandie bezoekt u ook het schilderachtige Honfleur aan de overkant van de havenmonding. 

Accommodatie

Ook Groener op reis? Vergelijk de mogelijkheden, bereken en compenseer de CO2-uitstoot van jouw reis gemakkelijk via GreenSeat.com

Reactie toevoegen