Lakaz Chamarel

Lakaz Chamarel

Lakaz Chamarel
lakazchamarel@intnet.mu
+(230) 483 52 40 - 483 53 22
Piton Canot, Chamarel
www.lakazchamarel.com

Mauritius

De meeste mensen bezoeken Mauritius voor de witte stranden en de azuurblauwe zee, maar het binnenland van dit paradijselijke eiland is ook prachtig. En wel zo lekker rustig. Dichtbij het wonder van de zeven kleuren aarde vind je middenin het groen boutique hotel Lakaz Chamarel.

In je eigen sfeervolle houten huisje met hemelbed, buitendouche en privézwembad, omringd door talrijke kleurrijke vogels, geniet je optimaal van de natuur. Na een uitstekende pina colada aan de bar wacht je een voortreffelijk diner onder de sterrenhemel.

Eigenaresse Virginie Lagesse heeft geprobeerd de lodge zoveel mogelijk ‘ecologisch’ te maken. “Het gaat allemaal om de relatie tussen mensen, dat is eco.  Want als we niet ecologisch met onszelf en elkaar zijn, kunnen we dat ook niet met de natuur zijn.”

Toen Virginie en haar man (die eigenaar is van twee andere 5-sterrenhotels op Mauritius) van hun vakantiehuis een hotel wilde maken was het dan ook erg belangrijk voor hen dat ze de lokale mensen erbij betrokken.  

“We begonnen met het aanleggen van een tuin met inheemse bloemen en planten. Daarbij werden we geholpen door de locals die ons van alles leerden over de manier van omgaan met de bloemen en planten, maar ook wat voor werking deze hebben. Elke keer als er een stuk in de tuin klaar was, bouwden we er een huisje op, zonder dat deze de natuur beschadigde.”

Virginie: “Voor mij is het erg belangrijk om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je leven. Dat kan niet zonder anderen te helpen. En ontwikkelen is ook schoonheid en harmonie creëren om je heen. Daarom wilden we deze mooie plek graag delen met anderen.”

Het hotel maakt gebruik van zonne-energie, recyclen zoveel mogelijk en hebben een eigen natuurlijke waterbron, zodat ze geen beroep hoeven te doen op het toch al zo schaarse water van het dorp.

Accommodatie

Ook Groener op reis? Vergelijk de mogelijkheden, bereken en compenseer de CO2-uitstoot van jouw reis gemakkelijk via GreenSeat.com

Reactie toevoegen