Kastell Dinn

Kastell Dinn

Kastell Dinn
Hameau de Kerlouantec, 29160 Crozon, Bretagne
www.gite-rando-bretagne.c

Frankrijk

Na zijn carrière als professioneel duiker over de hele wereld kwam Pierre Carn terug op de plek waar hij geboren was. Samen met zijn eega Patricia Menesguen heeft hij sinds 2008 een aantal zeer bijzondere onderkomens gemaakt, waarvan de la Quille en l’air en de la Caloge het meest in het oog springen. Beiden zijn gemaakt van oude vissersboten.

 

De een heeft als dak een omgedraaide boot (met de kiel in de lucht), het andere bootboot staat normaal maar met een rieten dak. Pierre heeft ze naar eigen inzicht gebouwd maar met voorbeelden van dergelijke huizen uit het verleden. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt, van de mooiste materialen vervaardigt en uiterst vakkundig afgewerkt. Zo loopt de vloer in la Caloge bij het bed aardig schuin en staan er geen stoelen, maar hangen de stoelen.

 

“Een aantal jaar geleden werkte ik in de haven. Er werd een schip ontmanteld en ik kon het onderstuk krijgen. Ik had al van de Quille en l’air gehoord, visserhuizen uit vroegere tijden van mensen die het niet breed hadden. We hebben toen zo’n huis trachten te bouwen. Daarnaast kopen wij alleen lokale producten voor het ontbijt van de gasten. Onze elektriciteit halen wij uit  de grond waar we warmte-elementen in hebben liggen. Mede omdat we die oude boot gerecycled hebben, kregen wij in 2008 van het Bretonse duurzame toerisme de eerste prijs”, vertelt Pierre enthousiast.

Tekst en foto's: Tom van der Leij 


Accommodatie

Ook Groener op reis? Vergelijk de mogelijkheden, bereken en compenseer de CO2-uitstoot van jouw reis gemakkelijk via GreenSeat.com

Reactie toevoegen