Hof van Steelant

Hof van Steelant

Hof van Steelant
reservation@hofvansteelant.be
0032 (0)50 59 96 80
Lucia Dewitte, Rijselsestraat 17 8210 Loppem (bij Brugge) West-Vlaanderen
www.hofvansteelant.be

België

Op zo’n vijf kilometer van Brugge ligt midden in het groen, aan de rand van het dorp Loppem, het Hof van Steelant.

Als we het erf op rijden, worden we warm welkom geheten door Lucia en Fons. Hun vier kinderen komen de tuin uit rennen om de hond te aaien.

In de kasteelhoeve kun je in een sfeervolle twee- of driepersoonskamer met gedeelde badkamer en toilet slapen. Voor de gasten in deze kamers is er een gemeenschappelijke eetkamer met houtkachel waar het ontbijt wordt geserveerd met zelfgebakken brood, verse eieren, eigengemaakte jam en vruchtensap.

Ik slaap in de authentieke pipowagen, helemaal in stijl van Mamaloe, met eigen tuin en naast de wagen een aparte badkamer met eco-toilet. Er is ruimte voor vier personen, maar het lijkt comfortabeler met z’n tweeën. Op het achterbalkon in de zon, geniet je van alle rust. Als er dan ook nog twee kinderen met een bordje van bloemetjes, bramen en pruimen, voor de deur staan, wil je eigenlijk niet meer weg.

De hoeve heeft een grote tuin, weiden en een boomgaard. In de tuin wordt biologisch getuinierd en scharrelen kippen rond.

Het echtpaar heeft de hoeve zoveel mogelijk ecologisch ingericht. Ze hebben zonnepanelen in de weide staan, gebruiken regenwater, scheiden hun afval, werken met milieuvriendelijke schoonmaakproducten en serveren alleen biologisch eten. Lucia: “Anders kun je je kinderen niet meer recht in de ogen kijken.” 

De dorpskern van Loppem ligt op 500 meter. Het kasteel op het eigen terrein is ook te bezoeken. Gemarkeerde wandel- en fietsroutes lopen langs de accommodatie en langs kleine natuurreservaten. Naast het kasteel kunt u tennissen. In Loppem is een kuuroord (2 km) en een meer. Er zijn ook veel eetgelegenheden op minder dan een kilometer. In Beisbroekbos (5 km) is een sterrenwacht en op 2 km ligt een Landbouwleer- en ontdekkingspad. De stad Brugge (5 km) heeft uiteraard van alles te bieden op cultureel en culinair gebied. Voor kinderen is er verder het Dolfinarium (5 km) en het Boudewijnpark (5 km). De kust ligt op 20 km.

Voor meer informatie zie: Groene Vakantiegids

Accommodatie

Ook Groener op reis? Vergelijk de mogelijkheden, bereken en compenseer de CO2-uitstoot van jouw reis gemakkelijk via GreenSeat.com

Reactie toevoegen