Del Nomade

Del Nomade

Del Nomade Eco Lodge
delnomade@ecohosteria.com.ar
[54-280] 4495044
Av. de las Ballenas s/n U9121XAQ, Puerto Pirámides Provincia del Chubut - Patagonia Argentina.
www.ecohosteria.com.ar

Argentinië

Altijd al eens een aanvaring met een walvis willen hebben en een orka het strand op zien komen zwemmen? Of ben je meer gecharmeerd van snorkelen met zeeleeuwen en waggelen met pinguïns? Bij hoteleigenaar en natuurfotograaf Alejandro Avampini zit je snor!

De grote der aarden komen elk voorjaar samen rond het ruige schiereiland Valdes in het oosten van Patagonië. Deze zuidkapers komen hier om te genieten van het warme water en om zich er voort te planten. Een boottocht door de baai biedt een unieke gelegenheid om deze walvissen van heel dichtbij mee te maken. Ze komen nieuwsgierig op de boot af, staren je van enkele meters afstaand aan, zwemmen onder je boot door en blijven minutenlang ondersteboven in het water hangen.

De enige haven waar vanuit boottochten worden gehouden is Puerto Pyramides. Het gehucht van een paar honderd inwoners ligt middenin het werelderfgoed natuurreservaat Peninsula Valdes. Het dorp telt een aantal onderkomens waarvan er één met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Del Nomade Eco-Lodge voldoet niet alleen aan de standaard eco-voorzieningen als zonne-energie, biologisch afbreekbare zeepjes, of het scheiden van afval. Maar de ecolodge heeft bijvoorbeeld een grijswatercircuit; Met het douche- en waswater wordt de tuin bewaterd.

Over het hele concept is vanuit een ecologische manier nagedacht. Eigenaar Alejandro Vampini legt uit: “Het huis heeft grote ramen zodat er veel licht binnenkomt, voor de rest hebben we overal led-verlichting. Ook gaan we efficiënt om met de temperatuursschommelingen van de seizoenen. De meubels zijn gemaakt van omgevallen bomen uit de Andes.” Del Nomade Eco-lodge loopt ver voor op de gemiddelde Argentijnse onderkomens. Ze hebben dan ook een echte voorbeeldfunctie en geven rondleidingen aan scholieren en uitleg over hun concept. Ale’s motto is dan ook "Be the change you wish to see in the world", naar de woorden van Mahatma Gahndi

 

Walvisseizoen juni-december
Orkaseizoen: half mart- half april
Pinguïns zijn te bezichtigen bij Punta Tombo, 150km in zuidelijke richting

Tekst en foto's: Tom van der Leij 
Foto orka: Alejandro Avampini

 

 

 

Accommodatie

Ook Groener op reis? Vergelijk de mogelijkheden, bereken en compenseer de CO2-uitstoot van jouw reis gemakkelijk via GreenSeat.com

Reactie toevoegen