Barefoot Luxury in Vourvourou

Barefoot Luxury in Vourvourou

Griekenland

Barefoot Luxury in Vourvourou
All Senses Resort Ekies

Op minder dan een uur rijden van Thessaloniki, noordoost Griekenland, ligt het schitterende schiereiland Sithonia met de baai van Vourvourou. Maar liefst 7 eilandjes omringen deze turquoise baai en vormen daardoor de uitgelezen spot voor zeldzame vogels om te broeden, maar ook voor de badgast die tot rust wil komen. Luxe villa’s worden omringd door dadelpalmen, abrikozenbomen en geurende pinetrees. Het is de plek om na een paar dagen stad lekker uit te waaien en nieuwe energie op te doen. Sithonia is een van de drie ‘vingers’ van het schiereiland Halkidiki en bestaat voor een groot gedeelte uit een beschermd natuurgebied. In Vourvourou overheerst in tegenstelling tot de meeste Griekse badplaatsen rust en natuurschoon. Het plaatsje zelf bestaat uit een lint van gezellige restaurantjes, enkele hotels en vakantievilla’s van Thessalonikers. Het is de plek waar artsen en professoren uit Thessaloniki na de oorlog hun prachtige buitenhuizen bouwden. Voor wie lokaal wil eten of genieten van een cafe frappe, kan terecht bij verschillende Griekse taverna’s aan zee.


Slippercomfort

Ten zuiden van de baai ligt het All Senses Resort Ekies. De eigenaresse Alexandra Efstathiadou (34 jaar) heeft het hotel vanuit een totaal verwaarloosd pand laten opknappen met behulp van 5 verschillende groepen designers en interieurarchitecten, waaronder een groep van 3 jonge meiden uit Thessaloniki, maar ook een architectenechtpaar van over de 60. De hotelkamers en enkele huisjes zijn daarom verdeeld in 5 verschillende thema's met veel verrassende en originele interieurideeën. Al het bouwmateriaal, de verf en meubels zijn zoveel mogelijk ecologisch en duurzaam. Net als de bedden, banken, linnengoed en gordijnen die gemaakt zijn door Coco Mat. "Ik wil mijn gasten een gevoel van 'barefoot luxury' geven. Het gevoel van dichtbij de natuur, lekker op je slippertjes en tegelijkertijd van alle gemakken en comfort voorzien."


Chillllll

Het hotel ligt omgeven door een tuin met palm- en olijfbomen, een designzwembad en heerlijke ligbedden. Het terras aan zee heeft loungebanken, een gezellige beach bar en een goed restaurant met dagelijks verse vis en zeer verfijnde gerechten met biologische ingrediënten. Met daarnaast een sauna, buiten jacuzzi's, relax ruimtes, yogales en een open-air Spa worden al je zintuigen gedurende het verblijf optimaal verwend. In de Spa -tudios wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke producten van Apivita, die gebaseerd zijn op olijfolie, rode wijn, rode en zwarte peper, zeewier, sinaasappel, groene thee, wilde jeneverbes en limoen.


Om te zoenen

Een luxe boomhut voor een intiem diner en een hangmat in zee, maken het de ideale locatie voor een romantisch samenzijn. Er worden dan ook vaak trouwfeesten gehouden. Wel even van te voren checken of dat zo is, want de Grieken houden van lang en luidruchtig feestvieren. Om middernacht het geluid zachter of uit hoort daar zeker niet bij. Voor jonge ouders met een baby is er bij de beach bar een heerlijke, afgeschermde loungehoek met kussens en voiles tegen de zon en wind. 


Clean Day

Eens in de maand organiseert Ekies een Beach Clean dag. Waarbij ze met de gasten en bootjes de verschillende eilandjes en hun strandjes afgaan om al het afval te verwijderen.

 
Niet vergeten...

Alexandra woont zelf in de stad en vertelt dat het absoluut de moeite waard is om eerst een paar dagen Thessaloniki te bekijken, alvorens af te reizen naar de baai van Vourvourou. Thessaloniki is na Athene, de grootste stad van Griekenland. Even bruisend, maar minder hectisch. Hier geen files, toeterende auto’s en luchtvervuiling, maar gezellig drukke winkelstraten, lommerrijke terrassen, flaneren aan de boulevard en uitrusten in het museumpark. Ook staat deze Mediterrane stad bekend als beste winkelstad van Griekenland voor met name designerkleding. “Mijn vriendinnen komen zelfs over uit Athene om hier hun uitgaanskleding te kopen. Er zijn internationale modezaken zoals Gucci en Dolce & Gabana, maar juist ook kleine designershops met handgemaakte en ook duurzame kleding tegen betaalbare prijzen. Je vindt deze winkels in de smalle straatjes tussen de boulevard en de grote winkelstraat Tsimiski in."

Geplaatst door: tessa