Partners

GreenSeat

Groen reizen, reizen zonder negatieve gevolgen voor het klimaat, wordt de toekomst. Daar geloven wij in. Je gaat op vakantie voor de beleving, het avontuur, om nieuwe mensen te leren kennen of voor je welverdiende rust. Dat die reis ook negatieve gevolgen heeft voor het klimaat, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Gelukkig zijn er allerlei ontwikkelingen op het gebied van duurzame vervoersmiddelen, maar het zal nog jaren duren voordat ze uitontwikkeld zijn. Om nu al groener te reizen moeten we dus iets anders doen. Via GreenSeat kan dat. Simpel; door eerst te kijken welke opties je hebt om te kiezen voor een groener vervoersmiddel (lopen naar New York is geen optie, met de trein naar Parijs wel!) en daarna de rest op te ruimen door middel van het compenseren van de CO2-uitstoot. Door de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren, maak je duurzame energie voor huishoudens in ontwikkelingslanden mogelijk.

Groene Vakantiegids

ECEAT, het Europees Centrum voor Eco en Agro Toerisme, bevordert kleinschalig toerisme op het platteland en probeert zo waardevolle natuur- en cultuurlandschappen te behouden.

Onze accommodatiehouders hebben een cruciale rol bij het nastreven van deze doelstellingen. Eén van de manieren waarop zij dit doen is door hun bedrijf open te stellen voor kleinschalige verblijfsmogelijkheden. De vakantiegasten kunnen daar kamperen of gebruik maken van logeerkamers of zelfcatering accommodaties (appartementen, vakantiehuisjes, gîtes, en soms accommodaties voor kleine groepen). 

Op deze manier kunnen de accommodatiehouders hun inkomsten minder afhankelijk maken van eenzijdige en veelal intensieve productiemethoden. Met de aanvullende opbrengsten van de gastgelegenheden die ze bieden kunnen ze beter de noodzakelijke investeringen bekostigen van hun milieuvriendelijke bedrijfsactiviteiten.

Tuk Tuk Factory

Tuk Tuk Factory is een nieuw Nederlands automotive productiebedrijf en heeft een frisse kijk op duurzaam vervoer. Tuk Tuk Factory richt zich volledig op de ontwikkeling, homologatie (Europese typegoedkeuring), productie en verkoop van elektrische driewielers. De driewielers zijn fun, laagdrempelig en overal toepasbaar waar het vervoer zowel duurzaam als fun moet zijn: ‘fun & friendly’. Ze zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor schoon vervoer in steden, in parken, op beurzen, op eilanden, als pendeldienst, als promotievoertuigen. De elektrische Tuk Tuk is uniek in Europa (en in de wereld). www.tuktukfactory.nl

Poitou Charentes

De Charente kust strekt zich uit van de baai van Aiguillon (ten noorden van La Rochelle) tot de estuarium van Gironde, dat wil zeggen meer dan 400km kust en meer dan 100 km zandstranden. Ten zuiden van de Charente kust, vlakbij het eiland Arvert en de estuarium van Gironde, gaan de stranden weer over in grote dennenbossen en kliffen. De regio Charentes Maritime loopt voorop op het gebied van ecotoerisme: http://www.ecotourisme-poitou-charentes.com

 

 

Nukuhiva

Hip, stijlvol en duurzaam, dat is waar Nukuhiva voor staat. Wij kiezen bewust voor fair trade en modelabels die produceren met respect voor mens en natuur. De door ons geselecteerde  fair trade merken maken hun kleding en accessoires met duurzaamheid als belangrijke richtlijn.  Bijvoorbeeld door gebruik te maken van biologisch katoen of andere natuurvriendelijke materialen. 

Corendon Foundation

Corendon Vliegvakanties wil een duurzamere levensstijl bevorderen, waarvoor een mentaliteitsverandering bij individuen moet plaatsvinden. De Corendon Foundation is opgericht om op een onafhankelijke manier door middel van geselecteerde projecten innovatieve en duurzame ontwikkelingen binnen de branche, en/of mentaliteitsveranderingen bij individuen te bevorderen. Daarnaast ondersteunt de Corendon Foundation kleinschalige projecten, die direct of indirect bijdragen aan de verduurzaming van de branche, en/of bijdragen aan een mentaliteitsverandering om een duurzamere levensstijl te bevorderen. 

Vaude

Sinds begin jaren 70 staat VAUDE voor innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten gericht op de buitensport. Deze producten worden verkocht in outdoor- en fietsspeciaalzaken. VAUDE hecht waarde aan een hoge kwaliteit, een milieubewuste manier van vervaardiging van de producten, sociale betrokkenheid en een ecologische toewijding.  Het kwaliteitslabel Green Shape is VAUDE’s garantie voor milieuvriendelijk producten. Gemaakt van duurzame materialen en een verantwoord productieproces. Als partner van WWF Duitsland schenkt VAUDE 1% van alle inkomsten van de ecologische producten aan het WWF voor bescherming van de natuur. Daarnaast werkt het samen met MyClimate voor een consequente bescherming van het klimaat: de hoofdvestiging van VAUDE in Obereisenbach en alle daar geproduceerde producten zijn klimaat neutraal.  Ten slotte is VAUDE lid van de Fair Wear Foundation: goede arbeidsomstandigheden en eerlijke vergoedingen voor iedereen!

 

Promo Groep

Promo Groep is een fabrikant van groot formaat promotiemiddelen zoals vlaggen, spandoeken,  stickers, displays en vele andere producten. Al jaren is het bedrijf voorloper en initiatiefnemer in de verduurzaming van de productie van groot formaat promotiemiddelen. Zo is onder de merknaam recyPE® een milieubewuste productlijn ontwikkeld. Binnen het  recyPE®-assortiment heeft de klant de keuze uit allerlei recyclebare materialen die, zonder concessies, de behoefte invullen. Geen concessie in prijs, kwaliteit of flexibiliteit. Promo Groep is daarmee actief bezig een steentje bij te dragen aan een duurzame grafische industrie. Neem voor meer informatie contact op met Sales@promogroep.nl

Greenhost

Greenhost heeft meer dan 10 jaar ervaring met het aanbieden van vernieuwende groene hosting. Wij koppelen innovatie aan maatschappelijk relevante kwesties, zoals duurzaamheid en digitale vrijheid. We schreven een boek over internetveiligheid, nemen deel aan het publieke debat en ondersteunen organisaties die zich hard maken voor persvrijheid, duurzaamheid en cultuur. Greenhost blijft up-to-date over de nieuwste technologische mogelijkheden zodat we ook morgen vooraan staan.