Over ons

Over ons

Missie

Travel2share wil duurzaam toerisme stimuleren. Ons doel is om wereldwijd mensen te inspireren bewuster te reizen en de accelerator te zijn van nieuwe duurzame initiatieven.

Wie?

Travel2Share bestaat uit gepassioneerde reisjournalisten en fotografen die voortdurend op zoek zijn naar groene adresjes en de reiziger in contact brengen met het verhaal hierachter.

Hoe?

Jaaaa... wij weten heus ook dat reizen niet duurzaam is en dat je beter thuis kunt blijven en in je eigen tuin kunt genieten van de natuur. Maar reizen en nieuwe werelden ontdekken zit in onze natuur en levert ons een rijkdom aan ideeën, beelden en ervaringen op. Echter om te kunnen blijven genieten van onze omgeving, is het wel noodzakelijk dat we er bewuster mee omgaan.

Wij zijn dan ook niet heilig en maken keuzes volgens onze persoonlijke meetlat. Zo zul je op deze site ook reizen tegenkomen die veel ‘groener’ kunnen. Wat wij willen is vooral een breed scala aan bijzondere, groene accommodaties aanbieden. Zo nodigen we jou ook van harte uit je eigen reistips te delen via:...

Duurzaam?

Als wij reizen proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de volgende punten (opgesteld i.s.m. Paul Peeters, Hoogleraar duurzaam transport en toerisme op de NHTV Breda):

1. Vervoer levert verreweg de meeste milieubelasting op. Kijk waar mogelijk of je met de trein of bus kunt reizen.
2. Accommodaties gebruiken heel wat energie. Kies niet te luxe plekken (2 of 3 sterren is meestal optimaal) of ga kamperen in een tentje. Let een beetje op onnodig energie en watergebruik.
3. Eet bij voorkeur lokaal en/of biologisch of ecologisch voedsel en eet met mate vlees.

4. Als je toch gaat vliegen reis dan niet eerst naar Frankfurt, Londen of Parijs om daarvandaan je verre vlucht aan te vangen, maar neem of de hoge snelheidstrein naar die vliegvelden of (beter nog) vlieg rechtstreeks vanaf Schiphol. Kijk welke luchtvaartmaatschappij het beste scoort op jouw route via https://www.atmosfair.de/en/air-travel-climate/airline-index/  En compenseer je CO2 via www.GreenSeat.com
5. Ga liever wat minder vaak, maar langer met vakantie dan vaak en kort.

6. Ook op de bestemming kun je keuzes maken: gebruik lokale voorzieningen en openbaar vervoer. Probeer gemotoriseerde uitjes zoals rondvluchten, heli-skiën, jetskiën, 4-wheel drive of andere auto- of motorexcursies zoveel mogelijk te mijden. Betaal een fatsoenlijk prijs voor diensten en producten.

Bij het classificeren van onze accommodaties hanteren we de volgende graadmeters:

Duurzaamheid
1 blaadje: eerste stap is gezet, bewustzijn is er, moet nog veel verbetering in komen
2 blaadjes: bewust bezig met recycling, water- en energieverbruik
3 blaadjes: bewust bezig met recycling, water- en energieverbruik en teruggeven aan de gemeenschap.
4 blaadjes: ver gevorderd in recycling, water- en energieverbruik en teruggeven aan de gemeenschap.
5 blaadjes: (bijna) volledig self-sustainable.

Prijs
1 muntje minder dan 25 euro per kamer per nacht
2 muntjes 25-50 euro per kamer per nacht
3 muntjes 50-100 euro per kamer per nacht
4 muntjes 100-200 euro per kamer per nacht
5 muntjes meer dan 200 euro per kamer per nacht